Eğitim Bir Sen bir ilde daha yetkiyi kaybetti!

Eğitim Öğretim kolunda yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen, İzmir’de yetkiyi kaybetti Güncel üye sayılarına göre İzmir’de yetkili sendika Eğitim İş oldu.

İllerde yavaş yavaş güncel üye sayılarına göre yetkili sendikalar belli olmaya devam ederken, son olarak İzmir’de eğitim öğretim kolunda yetkili sendika belli oldu. Geçtiğimiz sene yetkili olan Eğitim Bir Sen sendikası bu sene yetkiyi kaybetti. Güncel üye sayılarına göre İzmir’de yetkili sendika Eğitim İş oldu.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, İzmir’de üniversiteler dahil olmak üzere yaklaşık 13 bin üyeleri olduğunu ve 20 ilçede ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nde yetkili sendika olduklarını belirtti.

İzmir’de Milli Eğitim alanında 12 bin 222, üniversitelerde ise bin 40 üyelerinin bulunduğunu ifade etti. Bu sayılarla birlikte İzmir’de yetkili sendika olduklarını vurguladı. Aynı zamanda DEÜ ve İYTE’de yetkiyi tazelediklerini söyledi. Öncelikli hedeflerinin Türkiye genelinde yetkili sendika olmak olduğunu ve bunun için İzmir’deki üye sayısını önümüzdeki bir yıl içinde 20 bin seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu doğrultuda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Önceki sendikanın yetkiyi çalışanlar için kullanmadığını fark ettiklerini ve aldıkları yetkiyi eğitim emekçileri adına kullanacaklarını vurguladı. Bu nedenle tüm sendikaların eşit temsil edildiği toplantıların İl Milli Eğitim Müdürlüğü düzeyinde düzenli olarak yapılması gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

izgazete.net

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu